dissabte, 17 de gener de 2015

EINES I MÀQUINES

Volem entendre què és l'energia perquè veiem que està molt relacionada amb tot el que passa al nostre món. Estem estudiant com aconsegueixen l'energia els éssers vius per viure i també hem començat a investigar què han inventat les persones per poder aconseguir tenir una vida més fàcil o còmode. Per això hem començat a fixar-nos en com són les eines, estris o màquines que han inventat i estem descobrint moltes coses sobre com són, per què serveixen i quin és el mecanisme que les mou. També veiem que hi ha diferents fonts d'energia que les fan funcionar: l'energia humana (muscular), l'electricitat, el gas, aire, etc.
 
Ens agradaria construir alguna màquina inventada per nosaltres i hem pensat en alguns projectes però de moment ens estem mirant les eines i estris que hem portat de casa per entendre millor com ho podem fer perquè les nostres màquines funcionin. També tenim a la classe alguns mecanismes amb els quals anem fent proves, com engranatges o politges.
A internet hem buscat més informació sobre la invenció de les primeres màquines: la roda, la politja, el pla inclinat i la palanca.
A continuació podeu veure uns vídeos molt interessants que ens ha recomanat el Jordi, pare del Jofre.
Gràcies Jordi!

PALANCA
https://www.youtube.com/watch?v=l_cc9Mgv3Ic&index=26&list=PL038EE2A001341154

PLA INCLINAT (RAMPA)
https://www.youtube.com/watch?v=_BGBwseLCmA&list=PL038EE2A001341154&index=12

POLITJA
https://www.youtube.com/watch?v=28ZosNCAUKk&list=PL038EE2A001341154&index=11

RODES I EIXOS
https://www.youtube.com/watch?v=T9VvvpwRjPg&index=7&list=PL038EE2A001341154                                     

                                                                           PALANCA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada